Maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să moară! Angajat la Primăria Oradea pe post de consilier al viceprimarului Arina Moş, după ce a ieşit la pensie din poziţia de şef de cabinet al comandantului Poliţiei Bihor, fostul comisar-şef Marius Huchiu şi-a dat demisia după doar un an.

Adus în Primărie pentru a monitoriza Poliţia Locală în scopul îndepărtării directorului Cristian Beltechi, fostul poliţist şi-a pierdut obiectul muncii după ce acesta din urmă a înţeles că i se pregăteşte mazilirea şi a părăsit de bunăvoie instituţia.

Cum postul a fost ocupat prin concurs de noul director Samuel Milian, avansat din funcţia de consilier al primarului Florin Birta, deci imposibil de "săpat" deocamdată, consilierul a lăsat-o mai moale cu vizitele la Poliţia Locală.

Bihorel a aflat că Huchiu şi-a pus capăt carierei singur, făcând imprudenţa să-şi contrazică şefa într-o discuţie aprinsă pe teme profesionale, lucru peste care Arina Moş a refuzat să treacă, pentru a nu-şi ştirbi autoritatea.

Aşadar, la începutul lunii noiembrie, Huchiu şi-a dat demisia "la zi", fără să mai aştepte ca viceprimăriţa să angajeze pe altcineva care să-i monitorizeze activitatea. Nu de alta, dar ştie prea bine cum se termină o astfel de poveste...