Un tânăr în vârstă de 17 ani din Rieni s-a ales cu dosar penal, după ce poliţiştii l-au prins conducând maşina furată de la părinţi, sub influenţa substanţelor interzise şi fără să aibă permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

Adolescentul a fost oprit vineri, pe drumul comunal 229, între localitățile bihorene Beiuș și Livada Beiușului, de polițiștii de ordine publică din Beiuș.

Băiatul a recunoscut că nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, că a luat maşina tatălui său din faţa casei, fără ştirea părinţilor, însă pentru că avea un comportament bizar, agenţii rutieri l-au supus şi unui test rapid anti-drog, care a confirmat că se afla sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.

Ca urmare, tânărul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice, iar în caz s-a deschis dosar penal, ancheta în caz fiind continuată de poliţiştii Biroului Rutier Beiuş, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş. 

Nu e singurul caz pentru care, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri au deschis dosare penale. Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Poliţiei  Bihor, în perioada 14-16 ianuarie, în total 15 şoferi s-au ales cu dosare penale şi 449 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră au fost sancţionaţi de patrulele rutiere prezente în trafic, cu amenzi în valoare de 117.585 lei.

Cele mai multe sancţiuni, 132 la număr, au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză. În plus, au fost sancționați 129 de bicicliști, 30 de pietoni care au traversat neregulamentar, 49 amenzi au fost pentru lipsa centurii, 11 au fost pentru şofat sub influența alcoolului, au fost sancționate 7 depășiri neregulamentare, iar 88 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.