Doi şoferi au rămas fără permise şi s-au ales cu dosare penale, după ce au fost depistaţi de poliţiştii rutieri din Bihor că șofau sub influenţa substanţelor interzise. Unul dintre şoferi, un tânăr în vârstă de 21 ani, era şi băut, aparatul etilotest indicând o alcoolemie de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, tânărul, un clujean în vârstă de 21 ani, a fost găsit luni dimineaţa, în jurul orei 5, circulând pe drumul județean 108K, în localitatea bihoreană Bulz.

Şoferul a fost oprit de un echipaj format din poliţişti de la Compartimentul Rutier din cadrul Poliției orașului Aleșd şi colegi de-ai lor de la Secţia 1 de Poliție Rurală Borod. Tânărul conducea un autoturism cu o concentrație alcoolică de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar testarea preliminară de drog a ieşit pozitivă, motiv pentru care șoferul a fost condus la sediul Serviciului judeţean de Medicină Legală Bihor, unde i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv.

Tânărul a rămas fără permis, iar polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd i-au întocmit dosar penal conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Ancheta se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd.

Tot cu dosar penal s-a ales şi un orădean în vârstă de 29 ani care, marţi dimineaţa, în jurul orei 4, a fost oprit pe strada George Călinescu din municipiu. „În urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că bărbatul ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv", se arată în informare, precizându-se că bărbatului i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv.

În acest caz, cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!