Limita de viteză pe şoseaua de centură care deviază traficul de tranzit pe la marginea Oradiei a fost majorată la sfârşitul acestei săptămâni de la 70 la 90 de kilometri la oră pe toate porţiunile de drum drept. Măsura, cerută de primarul Ilie Bolojan la CNAIR şi Poliţiei Rutiere, are ca scop fluidizarea traficului rutier.

"Mulţumesc CNAIR şi Poliţiei Rutiere pentru că s-a ajuns la acest accord. În condiţiile existenţei unei benzi despărţitoare între cele două sensuri de mers, măsura va fluidiza traficul de tranzit de pe şosea de centură în condiţii de siguranţă", a declarat pentru BIHOREANUL primarul Ilie Bolojan.

Potrivit edilului, majorarea limitei de viteză va fi extinsă şi pe alte porţiuni ale inelului ocolitor după realizarea drumurilor colectoare din zona Nufărului şi Calea Aradului, care vor limita numărul intrărilor în şoseaua de centură, precum şi după construirea pasajelor pe care şoseaua va supratraversa intrarea la noua piaţă de vechituri şi parcul industrial II din strada Ogorului.

"Separatoarele de sens, benzile colectoare şi pasajele supraterane vor asigura în anii următori condiţii mult mai bune de circulaţie pe şoseaua de centură", a spus primarul.

În prezent pe toate porţiunile în care şoseaua de centură este intersectată de alte artere limita de viteză este redusă treptat prin indicatoare rutiere până la 30 kilometri la oră.