Cunoscuta antrenoare de înot Georgeta Schier, care a pregătit generaţii întregi de înotători, a trecut la cele veşnice.

Anunţul a fost făcut de Clubul Sportiv Crişul, printr-o postare pe Facebook.

"Tanti Geta, cum o ştiam cu toţii, a fost originară din Reşiţa unde a practicat înotul de performanţă, iar în anii '70 a venit împreună cu soţul ei, un alt mare campion la înot, Schier Herman în Oradea ca antrenori. Sub îndrumarea lor, secţia clubului nostru a devenit una dintre cele mai puternice la nivel naţional şi una respectată la nivel internaţional", mai arată CS Crișul.

Informarea mai aminteşte că în ultimii ani, doamna Geta a fost atât antrenoare la nivel de iniţiere, selecţie şi performanţă, cât şi mentor pentru antrenorii de nataţie orădeni.

"Este o mare pierdere pentru nataţia orădeană şi cu siguranţă îi vom simţi lipsa. Drum lin spre Ceruri, Tanti Geta!", au transmis aceştia.

Cunoscută pentru rezultatele excepționale, Georgeta Schier a fost una dintre cele mai căutate antrenoare de înot, în special pentru copii.

Una dintre elevele antrenate de Schier Georgeta (în foto prima din dreapta) este Huszar Ingrid. Tânăra (a doua din dreapta) a fost desemnată sportivul anului 2017 la clubul Crişul

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!