Primăria Oradea va construi în continuarea străzii Feldioarei un pod nou peste pârâul Peța, pentru a lega zona Parcului 22 Decembrie de cartierul Ceyrat.

Lucrările vor face parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a străzii Făgărașului pe tronsonul delimitat de podul din strada Universității și cartierul Ceyrat.

Aici, paralel cu noua linie de tramvai aflată în prezent în construcție, va fi amenajată o șosea cu câte o bandă pe fiecare sens de mers.

„Pe lângă linia de tramvai vom veni cu o stradă cu două benzi, cu dublu sens. Strada va avea o intrare și o ieșire din cartierul Ceyrat și va crea un acces mai bun în zonă. În plus, vom construi un pod rutier peste Peța prin care vom lega această stradă de strada Feldioarei”, a declarat primarul Florin Birta, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

Investiția, în valoare de 8,2 milioane lei, a fost aprobată de Consiliul Local în ședința din aceeași zi.

Noua stradă, cu o lungime de 952 metri, va avea două ieșiri, prin mijlocul cartierului Ceyrat către cimitirul municipal, respectiv la marginea acestuia înainte de sensul giratoriu dinspre strada Atelierelor, și se va lega prin noul pod peste Peța de strada Feldioarei.

„Va fi o investiție foarte eficientă. Podul peste Peța va face legătura cu strada Feldioarei, va asigura un acces mai facil la Parcul 22 Decembrie și va scurta anumite trasee în zonă”, le-a spus Birta consilierilor locali.

Potrivit primarului, lucrarea va fi scoasă la licitație în perioada următoare, cu un termen de predare de 8 luni.