Lucrările de modernizare străzii Făcliei se desfăşoară zi lumină. În cele patru săptămâni de la deschiderea şantierului, muncitorii au desfăşurat lucrări de infrastructură care vizează înlocuirea reţelelor de gaz, telefonie şi internet, precum şi bordurări.

Cu ocazia lucrărilor, ambele alveole ale staţiei de autobuz de la intrarea în zona Silvaş a fost mutate în vârful dealului.

Termenul de finalizare stabilit prin contract la patru luni de la darea ordinului de începere a lucrărilor a fost redus de constructor la jumătate. "Constructorul ne-a asigurat că va finaliza lucrările până la sfârşitul lunii iunie", a declarat Anamaria Sava, manager de proiect în cadrul Primăriei.

Odată cu reluarea circulaţiei în regim normal pe strada Făcliei, şoferii care traversează podul Mareşal Constantin Prezan (Dragoş Vodă) vor avea la dispoziţie o rută alternativă către zona centrală şi cartierul Rogerius, prin Aleea Ştrandului, putând evita ambuteiajele care se formează la ore de vârf în turbogiraţia din strada Cele Trei Crişuri.

Modernizarea celor 400 de metri de drum a fost câştigată de firma Drumuri Bihor pentru suma de 458.000 lei plus TVA.