Drumul colector care face legătura între Calea Sântandreiului și Calea Aradului fără a intra prin sensul giratoriu de sub pasajul suprateran de pe centură a fost dat marți în folosință.

Potrivit unui comunicat al municipalității, lucrările au implicat amenajarea de podețe, trotuare, parapeți metalici, marcaje și indicatoare rutiere.

Amenajarea noii căi de acces cu o lungime de 418 metri și o bandă pe sens, lată de 7 metri, a costat 2,2 milioane lei fără TVA.

Lucrările, care au avut scop fluidizarea circulației în sensul giratoriu de la intersecția străzilor Calea Sântandreiului și Calea Aradului, au fost realizate de o asociere de firme reprezentată de Trebon Drum din care au mai făcut parte Costa Voc SRL, Drum Proiect și Ritmoteh.

De altfel, municipalitatea a anunțat finalizarea lucrărilor încă din data de 10 septembrie, dar drumul colector a fost deschis circulației abia acum.

Noua bretea a fost finalizată la patru luni după ce municipalitatea a anunţat finalizarea dumului colector între Calea Aradului şi Calea Sântandreiului, care permite evitarea aceluiaşi sens giratoriu aflat la ieşirea din oraş, de către şoferii care vor să vireze spre Sântandrei.

Pentru decongestionarea traficului, municipalitatea mai are planificate încă două asemenea bretele în această zonă, dintre care una spre Piaţa 100, care ar putea fi dat în folosinţă în luna octombrie.