Drumul judeţean DJ 763 dintre Valea Aleului şi Padiş, abia reabilitat cu 64 milioane de lei primiţi din fonduri europene, a ajuns câmp de lucru pentru firmele de exploatare lemnoasă.

Unul dintre cititorii BIHOREANULUI a surprins, sâmbătă, dezastrul lăsat în urmă de muncitorii unei societăţi comerciale care defrişau în pădurile Ocolului Silvic "Codrii Beiuşului", iar imaginile sunt revoltătoare.

Lemnarii au târât şi tăiat buştenii pe carosabil, dar şi în şanţul de protecţie al drumului, utilajele şi tractoarele lăsând urme adânci pe păşunea din liziera pădurii, totul într-o arie protejată din Parcului Natural Apuseni, la circa 1 kilometru de Platoul Padiş.

Sesizat de BIHOREANUL, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor a declarat că aspectele reclamate vor fi verificate, explicând totodată că nu este un caz izolat.

"În urmă cu o lună am mai primit o sesizare din aceeaşi zonă protejată, unde o altă firmă de exploatare lemnoasă a distrus indicatoare turistice, drumul şi un podeţ. A fost sancţionată cu 30.000 lei", a declarat Viorel Ţepele.