Drumul de Fughiu prin Podgoria, care evită ambuteiajele din centrul comunei Oşorhei, a fost amenajat la nivel de balast stabilizat.

Cam un sfert de oră...

Şoferii care se aventurează în şantier pot străbate cei circa 3,6 kilometri de drum în circa un sfert de oră.

Durata călătoriei poate creşte în funcţie de numărul utilajelor întâlnite pe drum şi poate scădea în cazul unei maşini cu garda la sol mai ridicată care trece cu uşurinţă peste capacele căminelor de vizitare, în prezent mult deasupra solului.

"Toată porţiunea celor 3,6 kilometri de drum a fost adusă la nivel de strat de balast. Au fost finalizate cele două podeţe de la capătul drumului, din Oradea şi Oşorhei, au fost făcute toate casetările şi terasamentele şi s-au montat circa 5 kilometri de borduri", a declarat pentru BIHOREANUL, viceprimarul Florin Birta.

În cadrul investiţiei au fost amenajaţi 160 de metri de ziduri de sprijin şi urmează să fie construiţi alţi 180 metri de zid.

Potrivit edilului, înainte de a trece la turnarea primului strat de asfalt constructorii mai au de montat circa 2 kilometri de borduri.

"Potrivit contractului, termenul de predare a lucrărilor este sfârşitul lunii februarie. În funcţie de starea vremii din săptămânile viitoare, lucrările s-ar putea apropia de finalizare dar cel mai probabil drumul va fi recepţionat abia anul viitor", a spus Birta.

Amânat pentru reproiectare

Programate să înceapă la sfârşitul lui 2018, lucrările de amenajare a drumul Oradea - Fughiu au fost decalate pentru prima parte a acestui an pentru reproiectarea investiţiei, relocarea unor reţele de fibră optică şi licitarea lucrărilor suplimentare.

Printre acestea s-au numărat amenajarea unui trotuar şi a celei de a şasea staţie de autobuz în zona urbanizată a localităţii Podgoria.

Investiţia, fără lucrările suplimentare câştigate tot de Drumuri Bihor, se va ridica la 4,5 milioane lei.

Noul drum va fi dotat cu şanţuri, rigole şi podeţe pentru îmbunătăţirea sistematizării pluviale şi va fi prevăzut cu stâlpi de iluminat şi marcaje rutiere.

Curbele cu o rază mai mică de 226 de metri de pe traseul drumului vor fi supraînălţate şi supralărgite pentru a îmbunătăţi siguranţa traficului.