Noul drum de Fughiu prin Podgoria se închide vineri şi sâmbătă traficului rutier pentru ultima rundă de asfaltări.

Asfaltarea şi marcajele...

Potrivit unui comunicat al Primăriei, "în vederea aşternerii stratului de uzură din BA 16 (n.r. tip de beton asfaltic), în perioada 8 – 9 mai circulaţia rutieră va fi închisă pe sectorul cuprins între kilometrul 0+000 şi 1+650, sector aflat pe raza unităţii administrativ teritoriale Oradea".

Odată făcute asfaltările, constructorul ar mai avea doar de finalizat marcajele şi de amplasat indicatoarele rutiere, dar drumul ar putea fi deja practicabil.

"Teoretic, dacă nu vine o perioadă de ploi sau se întâmplă altceva, la sfârşitul acestei săptămâni lucrarea ar putea fi finalizată. Constructorii au turnat stratul de binder, au ridicat căminele la cotă, mai au de aşternut stratul de uzură şi trasat marcajele", a declarat BIHOREANULUI viceprimarul Florin Birta.

Drum nou

Noua cale de legătură are o lungime de 3,6 kilometri, din care 2,7 kilometri pe raza administrativă a municipiului Oradea, iar diferenţa pe cea a comunei Oşorhei.

"În stabilirea traseului s-a ţinut cont de minimizarea impactului asupra proprietăţilor existente (limitarea exproprierilor) prin păstrarea traseului existent al drumului, urmărindu-se astfel reducerea costurilor investiţiei", se menţionează în comunicatul municipalităţii.

Printre lucrările executate se numără amenajarea părţii carosabile, cu o lăţime între 5 şi 6 metri, încadrată de rigole de acostament şi borduri, accesuri şi podeţe la proprietăţi, amenajarea unor şanţuri, drumuri laterale pe o lungime de 15 metri, 6 staţii de autobuz, ziduri de sprijin, dar şi sistemul de colectare şi evacuare a apelor pluviale.

Lucrările sunt executate de firma Drumuri Bihor pentru de 4,5 milioane lei.