Drumul de Fughiu prin Podgoria se va închide traficului auto de joi până sâmbătă inclusiv, pentru turnarea stratului de uzură din mixtură asfaltică.

Închis pentru asfaltare

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei de Dezvoltare Intracomunitară Zona Metropolitană Oradea, alternativa la drumul de Cluj prin Oşorhei va fi închisă pe o porţiune de circa un kilometru.

"În vederea aşternerii stratului de uzură din mixtura asfaltică, în perioada 19 decembrie 2019 – 21 decembrie 2019, în intervalul orar 09:00 - 19:00, circulaţia rutieră va fi închisă pe sectorul cuprins între  kilometrul 1 + 643  şi kilometrul 2 + 740, sector aflat pe raza unităţii administrativ-teritoriale Oradea", a transmis ZMO.

Potrivit comunicatului, în pregătirea turnării stratului de uzură al şoselei, constructorii vor face miercuri aducerea la cota finală a grătarelor gurilor de scurgere şi a capacelor căminelor de vizitare.

Drumul a fost închis şi săptămâna trecută, pentru turnarea primului strat de asfalt. 

Cu finalizare în primăvară

Conform ZMO, investiţia are termen de predare în aprilie 2020 şi este finalizată în proporţie de 61%. Printre altele, proiectul cuprinde lucrări care implică realizarea unui carosabil lat de 5 şi 6 metri încadrat de rigole şi borduri, semnalizare şi marcaje rutiere, accese la proprietăţi, amenajarea de drumuri laterale pe o porţiune de 15 metri şi stâlpi de iluminat.

Noul drum consolidat cu ziduri de sprijin pe o porţiune de circa 340 metri va fi dotat cu şanţuri, rigole şi podeţe pentru îmbunătăţirea sistematizării pluviale şi va fi prevăzut cu stâlpi de iluminat şi marcaje rutiere.

Curbele cu o rază mai mică de 226 de metri de pe traseul şoselei vor fi supraînălţate şi supralărgite, pentru a îmbunătăţi siguranţa traficului.

Lucrările sunt executate de firma Drumuri Bihor, pentru suma de 4,5 milioane lei.