Drumul de legătură între DN 1 (E60) şi DJ 190, care uneşte Şoseaua Borşului de cartierul Episcopia Bihor prin vecinătatea sediilor Frigoexpres şi Comau, a fost finalizat şi urmează să fie recepţionat.

"Lucrările au fost terminate în proporţie de 97%. Au mai rămas de executat doar marcajele rutiere pe care nu le-am aplicat până acum din cauza vremii", a declarat viceprimarul Gheorghe Carp, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate marţi la faţa locului.

Viceprimarul a mai spus că, deşi situat la periferia Oradiei, drumul este de o importanţă deosebită pentru municipiu. "Deocamdată nu este foarte folosit, pentru că nu ştie prea multă lume de el, dar în câteva săptămâni, când vom termina plombările străzilor din cartierul Episcopia Bihor, pe aici va circula maşină după maşină. Cei care vor intra în ţară prin Borş şi merg spre Satu Mare nu vor mai fi nevoiţi să intre prin oraş", a spus viceprimarul.

Deşi drumul e deja practicabil, nivelul carosabilului este mult mai sus decât cel al proprietăţilor învecinate. În zona staţiei de carburanţi de lângă Frigoexpres, diferenţa de nivel ajunge la aproximativ 15 centimetri. "Pentru că e vorba de o proprietate privată nu am putut să asfaltăm şi aici. Este o lucrare pe care va trebui să o facă firma pe cheltuiala ei, astfel încât zona să aibă un aspect unitar", a spus viceprimarul.

Lucrările la drumul de legătură au început în octombrie 2009 şi au fost adjudecate de firma Selina pentru 2 milioane lei.