Licitația pentru realizarea lotului al doilea din drumul expres Oradea - Arad a fost lansată, anunțul fiind publicat vineri în SEAP, potrivit Economica.net. Este vorba despre un tronson de aproape 40 de kilometri dintre Salonta și Chișineu Criș, plus 10 kilometri pentru realizarea unui drum de legătură cu Ungaria. 

Investiția pentru acest lot este estimată la 3,4 miliarde de lei fără TVA și ar trebui realizată în 24 de luni. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 9 mai 2024, arată aceeași sursă. 

Anunțurile de licitație pentru realizarea loturilor 1 și 3 ale șoselei care va lega municipiile Oradea și Arad au fost publicate pe 23 februarie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Primul are o valoare estimată de 2,7 miliarde – 3,1 miliarde de lei, iar al treilea de 3,5 miliarde – 4 miliarde de lei. Pentru aceste tronsoane, termenul limită de depunere a ofertelor este de 11 aprilie. 

Drumul Expres Arad – Oradea face parte din coridorul rutier care va asigura conexiunea între Marea Baltică – Marea Neagră și Marea Egee, proiect al Uniunii Europene, stabilit prin Inițiativa celor Trei Mări.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, execuția proiectului DX Oradea – Arad însumează în total aproape 140 kilometri:

Lotul 1, de 33,7 km, este cuprins între Oradea și Salonta, la acesta adăugându-se un tronson de 5,3 km ca drum de legătură între DN 79 Oradea – Arad și Salonta, acesta urmând să funcționeze ca centură a municipiului.

Lotul 2 va avea 39,7 km între Salonta și Chișineu Criș, cu încă 10 km „drum de legătură până la granița cu Ungaria”, adică până la un nou punct de trecere a frontierei ce va fi construit în Salonta.

Lotul 3, de 47,07 km, va fi între Chișineu Criș, la care se adaugă încă 2,9 km ai unui drum de legătură cu Zona Industrială Arad Vest.

Proiectul DX Oradea – Arad include și construirea a 12 noduri rutiere, a 4 centre de întreținere și a 86 poduri și podețe.

Proiectul se realizează prin parteneriatul dintre Consiliul Județean Bihor, CJ Arad, primăriile Oradea și Arad, CNAIR și Ministerul Transporturilor. Construcția este finanțată prin Programul Transport 2021-2027.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!