Prelungirea drumului expres, care va lega strada Suişului de ieşirea din Oradea spre Biharia, a fost asfaltată pe toată lungimea sa de 2,6 kilometri. Noua arteră, amenajată pe la poalele dealurilor, continuă actualul drum rapid care leagă podurile Constantin Prezan și Teodor Neș pentru a înainta spre Oncea pe Calea Bihorului.

În cursul zilei de miercuri, constructorii lucrau la amenajarea sensului giratoriu de la intersecţia străzii Suişului cu serpentinele către Paleu şi Calea Bihorului. "Pornind dinspre giraţie către viaduct, drumul este finalizat până la nivelul stratului de uzură. Constructorii au terminat amenajarea iluminatului public şi lucrează în prezent la trotuare şi pistele pentru biciclete", a declarat viceprimarul Florin Birta.

În prezent, desfăşurarea de forţe de pe şantier s-a mutat în zona viaductului înalt de 10 metri care supratraversează Valea Frumoasă. Constructorii au început hidroizolarea viaductului, au finalizat construcţia podului peste Crişul Mic şi lucrează la amenajarea giraţiei de la intersecţia cu drumul de Biharia.

"Lucrările la drumul expres se vor încheia cu turnarea stratului final de asfalt, pentru ca acesta să nu fie afectat până atunci de traficul greu din şantier. Estimăm că până la sfârşitul lunii mai drumul expres va fi deschis circulaţiei", a spus viceprimarul.

Construcţia ultimului tronson din drumul expres, în valoare de 23,1 milioane lei, a fost atribuită unei asocieri de firme reprezentate de Drumuri Orăşeneşti, din care mai fac parte societăţile MBS Group şi Abed Nego, având ca subcontractor firma Electroconsult Sildac.

Noua cale de legătură are o lungime de 2,8 kilometri, din care 270 metri de viaduct şi pod. Drumul va fi dotat cu spaţii verzi, trotuare şi piste pentru biciclete, precum şi reţele de canalizare pluvială şi energie electrică.