Poliţia Locală a amendat marţi cu 2.500 lei firma Drumuri Bihor. Măsura a fost luată după ce BIHOREANUL a dezvăluit cu o zi înainte că firma a scos din rădăcini un arbore şi a vătămat alţi câţiva în timpul amenajării parcării din zona strada Sovata - Aleea Tuşnadului.

Conform unui comunicat postat pe site-ul municipalităţii "Poliţiştii locali de la Compartimentul Protecţia Mediului (Poliţia Ecologică) au constatat în data de 10 aprilie că pe malul drept al Crişului Repede - strada Sovata, au fost executate tăieri de arbori neautorizate. În urma verificărilor a fost identificată societatea care a tăiat arborii, acesta fiind sancţionată contravenţional cu suma de 2.500 lei".

Poliţia Locală a reamintit orădenilor cu această ocazie că potrivit Regulamentului privind organizarea, dezvoltarea şi întreţinerea spaţiilor verzi adoptat de Consiliul Local în 2009 "toaletarea, tăierea de orice fel sau scoaterea din rădăcini a oricărui fel de arbore, arbust, pom fructifer, nu este permisă decât în baza autorizaţiei scrise prealabile eliberate de Primăria Municipiului Oradea".

Tăierile ilegale se sancţionează, conform regulamentului, cu amenzi de 50 - 100 lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv 1.000 - 10.000 lei în cazul persoanelor juridice.

Mai mult, o modificare a regulamentului din februarie 2012 prevede că pentru a obţine autorizaţia de tăiere, solicitantul trebuie să se oblige că în locul fiecărui copac tăiat va planta alţi cinci.

Reprezentanţii Poliţiei Locale îndeamnă populaţia să sesizeze orice încălcare a Regulamentului de spaţii verzi la Dispeceratul Poliţiei Locale, telefon 0250.969 sau la linia verde, cu apel gratuit pe numărul de telefon 0800.800.518. Sesizările se pot face şi în scris la adresa de email politia.locala@oradea.ro.