Întubarea pârâului Adona, pe porţiunea cuprinsă între străzile Gheorghe Asachi şi Leonardo da Vinci, intră în modernizare. Primăria a predat luni firmei Drumuri Orăşeneşti amplasamentul pentru demararea lucrărilor de construire a unui drum de acces între cele două străzi de-a lungul întubării şi de reamenajare a zonei de locuit.

Lucrările, adjudecate pentru suma de 1,1 milioane lei plus TVA, vor trebui finalizate în şase luni şi implică amenajarea părţii carosabile, realizarea a 111 locuri de parcare, amenajarea de alei, spaţii verzi şi trotuare. Acestea mai cuprind reţele de iluminat public şi de canalizare.

Amenajarea întubării pârâului Adona a fost împărţită în patru tronsoane. Până acum au fost finalizate etapa Adona I, care implică tronsonul cuprins între Aleea Salca şi podul din strada Nojoridului, şi Adona II, care cuprinde zona dintre strada Nojoridului şi artera nou creată care face legătura cu strada Gheorghe Asachi.

În cadrul celor două etape de lucrări au fost realizate căi de acces, trotuare, parcări de reşedinţă şi reţele de iluminat public.