Primăria a atribuit, miercuri, lucrările de amenajare a viitoarei giraţii din Centrul Civic societăţii Drumuri Orăşeneşti. În urma licitaţiei organizate de municipalitate, preţul lucrărilor a scăzut de la 7,7 milioane lei, valoarea din proiect, la doar 3,5 milioane lei cu TVA inclus. "Preţul la care a fost atribuită lucrarea este la jumătate faţă de cel estimat iniţial", a declarat pentru BIHOREANUL primarul Ilie Bolojan.

Giraţia de la intersecţia străzilor Calea Clujului, Piaţa 1 Decembrie, Cele Trei Crişuri şi Calea Mareşal Averescu a trebuit să fie amenajată pentru eliminarea curbei strânse pe care o face în această zonă linia de tramvai, fapt care poate provoca defectarea tramvaielor Siemens. După reamenajarea zonei, curba pe care o face calea de rulare către Piaţa 1 Decembrie va fi mult "îndulcită", iar tramvaiele vor circula spre cartierul Nufărul în linie dreaptă prin mijlocul sensului giratoriu.

Societatea Drumuri Orăşeneşti va trebui să finalizeze proiectarea lucrării în termen de o lună, iar lucrările efective - în alte şase luni.

Investiţia presupune reabilitarea străzilor aferente intersecţiei în lungime de 810 metri şi a unei suprafeţe de 11.660 metri pătraţi, reabilitarea a 880 metri liniari de trotuare, crearea a 272 locuri de parcare, amenajarea a 15.170 metri pătraţi de zone verzi, realizarea iluminatului public, a canalizării pluviale precum şi asigurarea semaforizării corespunzătoare, a marcajelor şi indicatoarelor aferente.