Piaţa Bucureşti se va schimba la faţă. Municipalitatea a adjudecat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de reamenajare a zonei din faţa staţiei CFR Oradea.

Lucrările vor fi executate de către asocierea formată din societăţile orădene Drumuri Orăşeneşti şi Proexco pentru suma de 1,7 milioane lei fără TVA. Cele două firme au câştigat licitaţia la concurenţă cu asocierea formată din firmele Selina şi Aquacons, care au oferit un preţ de 1,9 milioane lei.

Conform unui comunicat al Primăriei, lucrările de modernizare vor cuprinde amenajarea locurilor de parcare, reabilitarea carosabilului dintre liniile de tramvai şi gară, repararea pasajului subteran precum şi a trotuarului din faţa staţiei CFR.

Cu ocazia lucrărilor vor fi reamenajate spaţiile verzi, sistemul de iluminat public şi vor fi construite două sensuri giratorii, primul la intersecţia cu strada Berzei, iar al doilea la intersecţia cu strada Săvineştilor.

Termenul de execuţie a lucrărilor este de 90 de zile de la data predării amplasamentului.

Primarul Ilie Bolojan a anunţat că "după modernizarea Pieţei Bucureşti, Primăria are în vedere amenajarea, pe partea dreaptă imediat după Gară, a unei autogări mici, care să facă posibilă preluarea cu mijloacele de transport a călătorilor care vin din Gară".