Niciunul dintre medicii şi asistentele medicale ori infirmierele de la Spitalul Orăşenesc Ştei şi Centrul de îngrijiri de la Bratca, închise pe 1 aprilie pentru că managerii şi primarii au refuzat transformarea unităţilor în cămine de bătrâni, nu va intra în şomaj, asigură Direcţia de Sănătate Publică Bihor.

"La nivelul judeţului Bihor au fost depuse 59 de cereri de redistribuire din partea angajaţilor de la unităţile din Ştei şi Bratca, din care 57 au fost redistribuite în conformitate cu Ordinul 232 din 2011 al Ministerului Sănătăţii la alte spitale din judeţul Bihor, precum Spitalul Municipal Episcop Nicolae Popovici din Beiuş, Spitalul de Psihiatrie Ştei, Spitalul de Psihiatrie Nucet", a declarat pentru BIHOREANUL directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Marius Pîrcioagă.

Potrivit şefului DSP Bihor, una dintre persoanele care au depus cerere de redistribuire a renunţat la acest drept, deoarece postul oferit este la Spitalul Dr. Pop Mircea din oraşul Marghita, localitate aflată la prea mare distanţă de Ştei, unde medicul respectiv are domiciliul. Un alt medic de la Spitalul Orăşenesc din Ştei a ales un post din Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Dintre cei 57 de foşti angajaţi ai Spitalului Orăşenesc Ştei şi ai Centrului de îngrijiri medicale Bratca, 12 sunt medici, 29 sunt asistenţi şi 14 fac parte din personalul auxiliar sanitar.