Direcţia de Sănătate Publică Bihor a primit, vineri, cele 1.500 doze de vaccin hepatitic B pediatric, conform repartizării de la Ministrul Sănătăţii, necesare până la finele acestui an. Potrivit unui comunicat remis luni presei locale, încă de vineri reprezentanţii unor maternităţi au ridicat dozele de vaccin şi au început efectuarea vaccinarea antihepatitică pentru copii născuţi în acest sfârşit de săptămână, iar restul maternităţilor vor prelua dozele în această săptămână.

"Recuperarea vaccinării antihepatitice B pentru copii născuţi în lunile iulie şi august 2014 va fi efectuată de medicii de familie, dozele primite la DSP Bihor fiind suficiente pentru acest scop", se arată în comunicatul DSP Bihor.

Conform precizărilor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile Bucureşti, schema de recuperare pentru imunizarea cu vaccin hepatitic B pediatric are anumite particularităţi. Copilul cu vârsta de o lună (născut în luna august 2014) va fi vaccinat astfel împotriva hepatitei B la vârsta de o lună (cu respectarea intervalului de 30 zile după vaccinarea antituberculoasă - BCG), iar cu vaccin hexavalent la vârsta de 2 luni. Copilul cu vârsta de 2 luni (născut în luna iulie 2014) poate primi vaccinul hexavalent la vârsta de 2 luni, iar vaccinul hepatitic B pediatric la vârsta 3 luni.