Adăpostul Grivei din Oradea, unde iubitorii de animale acuză că patrupedele fără stăpân sunt înfometate intenționat, iar Poliția Animalelor a deschis un dosar penal pentru mai multe nereguli identificate, nu mai poate prelua noi câini, până când nu repară și reamenajează țarcurile.

Măsura a fost stabilită de Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bihor, care a fost, joi, în control la adăpost, alături de polițiști, și a constatat mai multe disfuncționalități.

Mai precis, inspectorii DSVSA au criticat faptul că țarcurile câinilor nu sunt betonate și nu au canale de scurgere a dejecțiilor, motiv pentru care a amendat Administrația Domeniului Public Oradea, societatea care administrează adăpostul, cu suma de 1.000 de lei.

„Fiind vorba de deficiențe legate de asigurarea condițiilor de igienă, a fost oprită recepția de noi câini până la remediere, iar termenul de remediere este pentru ziua de marți”, a declarat directorul ADP Oradea, Liviu Andrica, vineri, pentru BIHOREANUL.

Așadar, cel puțin până marți, în adăpostul Grivei nu vor putea intra alți câini fără stăpân.

De asemenea, DSVSA a mai cerut ADP Oradea să redimensioneze țarcurile exterioare, mai precis să le împartă în țarcuri mai mici, ca să poată separa câinii pe categorii și să nu mai țină animale de talie mare cu cele de talie mică. „Până marți, vom remedia toate aceste probleme”, a promis Andrica.

Întrebat despre hrana câinilor, șeful ADP Oradea a spus că patrupedele au asigurată mâncare de calitate, însă nu dorește să se pronunțe despre starea animalelor identificate de Poliție, deoarece încă nu a primit vreun act pe această temă.

„Să știți că hrană există și este foarte bună. Mai multe nu vreau să spun, până nu știu și eu ce ni se reproșează. Există o rație aprobată de mâncare pentru fiecare zi, câinii nu au hrană la discreție, ci sunt hrăniți după un anumit program”, a declarat directorul ADP Oradea.

Poliția Bihor a anunțat, vineri, că, în urma controlului demarat joi la adăpostul Grivei, a deschis un dosar penal. Primele constatări ale oamenilor legii sunt că în adăpost, singurul public din Bihor, „nu erau respectate condițiile de deținere a animalelor, de igienă, hrană și îngrijiri medicale”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!