Săptămâna trecută, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au efectuat 33 de inspecţii în unităţi de desfacere a produselor alimentare de origine animală, în unităţi de alimentaţie publică, depozite alimentare, cofetării şi laboratoare de patiserie, aplicând şase amenzi în valoare de 9.800 lei şi două avertismente scrise.

De asemenea, potrivit şefului DSVSA Bihor, Mircea Gelu Budău, au fost emise două ordonanţe de suspendare temporară a activităţii şi au fost confiscate în vederea distrugerii 160 de kilograme de produse alimentare, în valoare de circa 3.200 de lei.

În domeniul sănătăţii animalelor, inspectorii DSVSA au realizat în această perioadă controale privind respectarea normelor sanitar-veterinare de circulaţie a animalelor şi, din cauza efectuării transportului de animale cu mijloace auto neautorizate şi fără documente sanitar-veterinare, au aplicat două amenzi în valoare totală de 2.620 lei.

Cele mai mari amenzi (patru sancţiuni, totalizând 14.400 lei) au fost aplicate însă unor deţinători de cai diagnosticaţi cu anemie infecţioasă ecvină, adică aşa-numita "SIDA cailor", care au refuzat predarea animalelor în vederea eutanasierii lor.