Războiul directoarei Muzeului oraşului Oradea, Angela Lupşea, cu subalternii care au reclamat-o la DNA pentru abuz în serviciu se anunţă unul nuclear, fără învingători. Pe de o parte, după ce i-a concediat pe muzeografii Dumitru Noane şi Augustin Ţărău şi pe bibliotecarul Florin Negru, ca singurii funcţionari incompetenţi din administraţia locală orădeană, şi a promovat cu note de premiant concursul organizat cu dedicaţie pentru un nou mandat de director, Lupşea nu va apuca să se bucure de victorie.

Protocolul de colaborare dintre Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, care reorganizează activitatea muzeală a celor două instituţii, subordonează practic muzeul orădean Muzeului Ţării Crişurilor.

Aşadar, Lupşea va rămâne fără postul de director de la 1 iulie, când noua structură va deveni operaţională. Pe de altă parte, însă, fuziunea celor două muzee le va cădea şi mai greu angajaţilor concediaţi. Procesul intentat de aceştia Muzeului oraşului Oradea pentru reîncadrarea pe post are toate şansele să rămână fără obiect, în condiţiile în care acesta va deveni o altă instituţie, la care nu au fost niciodată angajaţi. Şi, uite aşa, pierde toată lumea! Mai puţin bugetele locale, care au scăpat de plata unor salarii...