Poloiştii vicecampioanei CSM Oradea s-au impus în duelurile din deplasare cu Dinamo, din cadrul celei de-a III-a etape a returului Superligii Naţionale. Astfel, formaţia antrenată de Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu a câştigat cu 12-10 prima confruntare, desfăşurată sâmbătă, şi cu 9-6, meciul al doilea, programat duminică.

În prima partidă, orădenii au început modest jocul, dar ulterior l-au controlat. Primele goluri le-au marcat dinamoviştii, dar în prima pauză s-a intrat la egalitate, 2-2. Trupa bihoreană a trecut apoi la conducere, la jumătatea confruntării având două goluri avans, 5-3, după ce şi-au adjudecat sfertul II cu 3-1.

În jumătatea a doua s-au marcat cele mai multe goluri, câte şapte în cele două sferturi. Cum secvenţa a III-a a revenit CSM-ului cu 4-3, iar ultima gazdelor cu acelaşi scor de 4-3, rezultatul final a consfinţit victoria la două goluri diferenţă a "roş-albaştrilor", rezultat 12-10.

Cel mai bun marcator al bihorenilor a fost de această dată Alex Popoviciu, cu 5 reuşite. Yusuke Inaba şi Grummy Guimaraes au marcat de câte două goluri, iar Robert Gergelyfi, Ramiro Georgescu şi Nichita Ilisie, câte un gol fiecare.

Duminică, în cea de-a doua partidă, vicecampionii au reuşit să se impună la o diferenţă de trei goluri, cu 9-6. De această dată, orădenii au marcat ei primii, dar au şi rămas la conducere până la final, conducând cu 4-3 şi 7-3, la jumătatea disputei.

Repriza secundă a fost însă mai săracă în realizări pe tabela de marcaj. Bucureştenii s-au apropiat de două ori la două goluri, însă de fiecare dată CSM-ul a replicat prompt şi a prevenit o revenire ameninţătoare a celor de la Dinamo, scorul final fiind 9-6.

În meciul al doilea, Yusuke Inaba şi Ramiro Georgescu au înscris de câte patru goluri, iar Grummy Guimaraes a marcat un gol.

După aceste jocuri, poloiştii de la CSM Oradea au în total 19 victorii şi 3 înfrângeri, ocupând locul al II-lea în clasament, fiind devansaţi doar de Steaua. De menţionat însă că în această etapă Steaua a  suferit prima înfrângere din acest sezon, cedând cu 9-10 cel de-al doilea joc susţinut la Braşov, în compania celor de la Corona Sportul Studenţesc. În prima partidă dintre cele două echipe, rezultatul a fost egal, 8-8.

Cealaltă formaţia orădeană din Superliga Naţională de polo, CS Crişul a evoluat acasă şi a cedat la limită de fiecare dată, în faţa celor dela CSM Tg. Mureş, cu 10-11 şi 7-8.

În etapa viitoare, băieţii de la CSM Oradea vor evolua acasă, cu Poli Cluj, la finele acestei săptămâni, în perioada 22-24 februarie.