Semne bune anul are! Bugetul local a încasat luni, în prima zi de plată a impozitelor, suma de record de o jumătate de milion de lei.

Peste 1.700 de orădeni şi 120 de firme şi-au plătit impozitele până la orele prânzului. Conform evidenţelor municipalităţii, numărul de plătitori este de două ori mai mare decât în prima zi de plată din 2015.

Orădenii au luat cu asalt ghişeele municipalităţii încă de la primele ore ale dimineţii, fiecare rând ajungând să numere peste zece persoane. În cursul după-amiezii, numărul plătitorilor a început să scadă, fără să dispară însă cozile.

Conform programului de lucru cu publicul, ghişeele de plată sunt deschise zilnic de la ora 7:30 la ora 18. Excepţie face ziua de vineri, când ghişeele se închid la ora 15.

În evidenţele municipalităţii erau înregistraţi la sfârşitul anului trecut 130.000 de contribuabili persoane fizice şi 11.000 persoane juridice. Contribuabilii, persoane fizice, care îşi sting integral obligaţiile faţă de bugetul fiscal până la primul termen de plată din 31 martie beneficiază de o bonificaţie de 10%, care în cazul persoanelor juridice devine de 5%. Penalităţile de întârziere se ridică la 1% pe lună sau fracţiune de lună.

Sumele datorate de orădeni cu titlul de taxe şi impozite au crescut cu circa 23% faţă de anul trecut ca urmare a modificărilor făcute de Codul Fiscal.