După jocul din FIBA Europe Cup, cu campionii Belarusului, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au pregătit în aceste zile la Arena Antonio Alexe, unde, sâmbătă seara, vor susţine un meci în Liga Naţională.

De la ora 19, "roş-albaştrii" vor primi vizita echipei SCM Timişoara, una dintre formaţiile "cu cel mai îndelungat parcurs în primul eşalon baschetbalistic al României", după cum precizează site-ul clubului gazdă în prefaţa meciului.

Jocul face parte din penultima etapă a Grupei valorice A a Ligii Naţionale, urmând a fi transmis în direct de Digi Sport şi Look Sport.

Deşi şi-a asigurat calificarea în TOP 6, echipa bihoreană luptă pentru o clasare cât mai bună pentru debutul fazei următoare a campionatului intern.

La rândul lor, jucătorii echipei timişorene, antrenaţi de Dragan Petricevic, au avut un parcurs solid în acest sezon, mai ales în compania contracandidatelor la calificarea în TOP 6. Astfel, "alb-violeţii" au învins de câte două ori pe Steaua Bucureşti şi SCM U Craiova, iar o dată pe BCM U FC Argeş Piteşti, dar au şi pierdut ambele meciuri cu Dinamo Ştiinţa Bucureşti.

Reamintim că în lotul echipei timişorene se află şi orădeanul Laci Lazar, cel care a câştigat două titluri naţionale şi o medalie de bronz pe când juca la CSM CSU Oradea.

"Din punct de vedere individual, Troy Franklin şi Sherwood Brown sunt principalele pericole în faza ofensivă în jocul Timişoarei. Aceştia au calităţi individuale prin care sunt capabili să pună în dificultate orice defensivă din Liga Naţională", mai avertizează reprezentanţii CSM-ului, pe site-ul oficial.

Înaintea etapei din acest weekend, CSM CSU Oradea ocupă locul II în prima grupă valorică a Ligii Naţionale la baschet masculin.