Aleșii orădenilor au hotărât săptămâna trecută, joi, cu unanimitate de voturi, preluarea în comodat de către Primărie a Bisericii Sfântul Duh Mângâietorul din strada Alexandru Cazaban.

Situată lângă Arena Antonio Alexe și viitorul centru de cartier din Ioșia, biserica părintelui Alexandru Bicăzan, construită după 2008, va intra în posesia Primăriei pentru 10 ani ca să poată fi reabilitată pe bani europeni.

Municipalitatea își va asuma de la refacerea fațadelor și a acoperișului până la repararea scărilor exterioare, a soclului și hidroizolației.

Prin această ofertă de o rară generozitate, de fapt Primăria se revanșează față de parohie, care a acceptat să își demoleze imensul gard din piatră de râu pentru a se putea amenaja viitoarea piață de cartier, făcându-i un mic serviciu și ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Fost director în Primărie și preot ortodox, Boloș slujește în Biserica Sfântul Duh Mângâietorul de câte ori vine acasă în Oradea, fiind o prezență constantă încă de la ridicarea acesteia.

Doar nu era să rămână nereabilitată tocmai biserica ministrului, când piața din fața acesteia se modernizează pe fonduri europene. În fond, dar din dar se face rai...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!