Dulăii din curţile firmelor orădene vor fi luaţi la puricat. Potrivit unui comunicat al municipalităţii, Poliţia Locală va demara din 28 iulie controale la firmele orădene în urma cărora agenţii economici care deţin mai mult de doi câini de pază riscă amenzi între 500 şi 1.000 lei.

Potrivit HCL 502 din 2006 şi 347 din 2013, agenţii economici au dreptul să deţină pentru paza pe timpul nopţii cel mult doi câini. La fel ca şi câinii deţinuţi de persoanele fizice, dulăii agenţilor economici trebuiesc microcipaţi şi sterilizaţi. În plus, aceştia trebuiesc ţinuţi închişi în timpul zilei.

"Agenţii economici care deţin astfel de câini, destinaţi pazei incintelor proprii, au obligaţie să asigure pe timp de zi un spaţiu închis pentru câini. Potrivit reglementărilor legale, este interzis accesul câinilor de pază în afara incintelor proprii", se menţionează în comunicatul Primăriei.

Excepţie de la regulă fac câinii aparţinând unităţilor de poliţie, de jandarmerie, a celor militare şi vamale precum şi cei aflaţi în proprietatea serviciului public de securitate, protecţie şi pază.