Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au început foarte bine turneul pe care-l găzduiesc în aceste zile la Arena Antonio Alexe, din cadrul campionatului Ligii Naţionale. Este vorba despre turneul cu numărul 11 din actuala ediţie de campionat, care a început duminică.

În prima partidă, formaţia orădeană a întâlnit echipa ilfoveană CSO Voluntari, formaţie în faţa căreia a trebuit să se recunoască învinsă de două ori în acest sezon, o dată în campionat şi apoi în finala cupei.

Într-o formă mult mai bună de această dată, CSM CSU a reuşit să-şi ia acum revanşa şi să se impună cu scorul de 96-78, după ce s-a dovedit a fi stăpână pe situaţie de la început şi până la sfârşit.

Antrenorul Cristian Achim a început jocul cu Watson, Holt, Fometescu, Green şi Valeika. Partida a debutat foarte bine din punct de vedere ofensiv pentru ambele combatante, cu un plus însă pentru orădeni, care au condus la un moment dat şi cu zece puncte, numai că, pe ultima sirenă a primului sfert, cei de la Voluntari au înscris de trei puncte, iar în prima pauză s-a intrat cu scorul de 32-25.

Secvenţa secundă a consemnat însă mai multe greşeli personale ale jucătorilor trupei gazdă, Zekovic, Valeika şi Markovic fiind cei care au ieşit în evidenţă din acest punct de vedere. Totuşi, a ieşit la rampă Tudor Fometescu, iar Giordan Watson şi Aaron Broussard şi-au reconfirmat calităţile, fapt care le-a permis "roş-albaştrilor" să se desprindă la 12 puncte pe tabelă. Până la pauza mare ilfovenii au mai redus însă din deficit, iar la jumătatea partidei, tabela de marcaj indica scorul de 53-44 în favoarea CSM CSU-ului.

În sfertul III, orădenii au ajuns să conducă chiar şi cu 15 puncte, după ce Arturas Valeika a punctat din spaţiul de trei secunde. A venit însă replica ilfovenilor de la Voluntari, care s-au remarcat în special prin Anthony Hickey, iar în ultima pauză s-a intrat în avantajul de opt puncte pentru bihoreni, 71-63.

Debutul ultimei secvenţe a fost foarte bun pentru gazde, care au înscris de două ori de la distanţă. Au urmat şi alte realizări, pentru ca "leii roşii" să se desprindă din nou la 14 puncte. Apoi, finalul de joc a fost controlat de trupa lui Cristian Achim, care s-a apărat foarte bine şi a fost mai lucidă în joc. Astfel, ultima sirenă a consemnat victoria la o diferenţă de 18 puncte a CSM CSU-ului, care şi-a răzbunat astfel înfrângerile cu Voluntari din partidele anterioare.

Stephen Holt a fost principalul marcator din echipa orădeană, cu 17 puncte. L-au secondat Aaron Broussard şi Giordan Watson, cu câte 15 puncte, în timp ce Dragan Zekovic a marcat 13 puncte. De la CSO Voluntari, Anthony Hickey a fost cel mai eficace, cu 22 de puncte.

În urma acestui succes, CSM CSU Oradea a ajuns la numărul 12 în privinţa victoriilor şi a urcat pe locul 6 al clasamentului, urmând a evolua luni seara, de la ora 19, cu BC Athletic Constanţa, în ultima confrunatre a turneului cu numărul 11 din Liga Naţională, meci care va fi transmis de Digi Sport.

În celălalt joc al zilei de duminică, SCM Timişoara a învins cu scorul de 81-57 echipa din Constanţa.