Oradea găzduieşte în acest weekend, pentru prima dată, un turneu de şah programat atât online cât şi în stil clasic. Este vorba despre ediţia I a concursului de şah fulger Memorialul Dan Mihai Carţiş.

Conform organizatorilor de la Şah Club Oradea, este vorba despre un concurs open care se va desfăşura în sistem elveţian, şah-blitz în 7 runde, cu 5 minute + 3 secunde /mutare, pe serverul de şah Chess.com (n.r. ce aparţine clubului orădean), duminică, cu începere de la ora 17.

Înscrierile se fac începând cu o oră înaintea concursului, pe adresa turneului. Director turneu şi arbitru va fi Ioan Fleisz, arbitru internaţional.

Nu se percepe taxă de participare, dar cei care doresc să afle mai multe detalii pot suna la numărul de telefon 0748185452 sau să scrie la adresa de email: sahcluboradea@yahoo.com

La final, primii trei clasaţi vor obţine dreptul de joc fără taxă de participare la concursul de şah rapid Memorialul Carţis Dan A. Mihai, care va avea loc la Hotelul Elite din Oradea, la 17 octombrie, de la ora 9.30.

Se vor mai acorda şi diplome la categoriile: general, feminin, junori şi junioare (născuţi după 1 ianuarie 2002).

Concursul este monitorizat de software-ul "Anti-cheating", al serverului Chees.com, fiind interzisă folosirea oricărei tip de asistenţă.

Cereri de înscriere în clubul online se pot face în continuare pe site.