Duminică este ultima zi în care orădenii mai pot intra la ştrandul Ioşia pentru o baie în apă termală. Conducerea Regiei Autonome a Pieţelor Agrement şi Salubritate a luat decizia să închidă ştrandul începând cu data de 20 decembie.

În urma negocierilor purtate cu reprezentanţii celor circa 200 de pensionari orădeni, Liviu Andrica, directorul regiei, a luat hotărârea, în premieră, ca bazinele să rămână închise doar pentru o lună de zile şi nu până la 1 mai, conform tradiţiei.

"Închiderea ştrandului s-a hotărât de comun acord cu reprezentanţii pensionarilor. În urma discuţiilor purtate, noi am înţeles dorinţa lor de a avea acces peste iarnă la bazinele cu apă termală, iar ei au acceptat argumentele noastre că avem nevoie de o perioadă de câteva săptămâni pentru lucrări de revizie şi pentru ca angajaţii să îşi poată lua concediu de odihnă", a declarat directorul RAPAS.

Conform înţelegerii, orădenii vor avea din nou acces la bazine după sărbătorile de iarnă, începând cu data de 18 ianuarie. Conform evidenţelor regiei, în sezonul rece ştrandul este frecventat de circa 5.000 de orădeni.