Primăria Oradea va aloca în acest an 300.000 lei din banii municipiului pentru sprijinirea unor proiecte înaintate de organizaţiile non-guvernamentale, inclusiv a unor proiecte pentru tineri, finanţările către acest sector fiind astfel reluate după o pauză de cinci ani. 

Consiliul Local a aprobat joi un nou regulament privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţile nonprofit de interes local. 

"Municipalitatea a decis reluarea finanţării ONG-urilor în baza unui nou regulament, mult mai simplificat, care cuprinde toate reglementările legislative legate de posibilităţile de finanţare de programe nerambursabile, domeniile de interes pentru municipalitate, dar şi pentru entităţile producătoare de evenimente culturale, sportive etc.", se arată într-o informare a Primăriei. 

Regulamentul a fost anterior supus consultării publice. 

"Perioada de depunere a proiectelor va fi 15 aprilie - 31 mai. Suma alocată activităţilor nonprofit pentru anul 2022 se ridică la 300.000 lei, din care 100.000 lei pentru tineret. Adresez rugămintea societăţii civile de a-şi desemna doi reprezentanţi în comisia de evaluare a proiectelor. Potrivit regulamentului, această comisie este formată dintr-un reprezentat al Primăriei Oradea şi două persoane din partea societăţii civile. Pentru suma de 100.000 lei care va reveni organizaţiilor de tineret, urmează ca în perioada următoare să am mai multe întâlniri cu astfel de ONG de tineret, pentru că, aşa cum am mai spus, dorim să constituim la nivelul Primăriei Consiliul consultativ pe probleme de tineret", a precizat primarul Florin Birta, joi, într-o conferinţă de presă.

Conform regulamentului, propunerile vor fi punctate astfel: relevanţa proiectului (punctaj maxim – 30 p), consistenţa tehnică (punctaj maxim – 10 p), capacitatea managerială (punctaj maxim – 10 p), soliditatea financiară (punctaj maxim – 30 p), rezultate aşteptate (punctaj maxim – 15 p). Punctajul minim pe care trebuie să îl obţină un proiect este de 60 puncte.

Ultimul an în care Primăria a acordat finanţări pentru proiectele ONG-urilor a fost 2016.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!