Potrivit unui comunicat dat publicităţii marţi de cabinetul europarlamentarului Laszlo Tokes, Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT) şi Clubul Sportiv Partium, al Universităţii cu acelaşi nume, va disputa pe 13 noiembrie la Oradea un meci de gală, în cinstea împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea Clubului Atletic Oradea.

Meciul de gală "Fotbalul vremurilor legendare" va avea loc "sub înaltul patronaj al Preşedintelui Ungariei, Schmitt Pal", urmând să aducă pe teren fostele glorii ale fotbalului din Ardeal şi din Ungaria, dar şi între FC Partium şi selecţionata Academiei de Fotbal Ferencz Puskas din Budapesta.

Partida se va disputa în prezenţa unor invitaţi speciali, precum antrenorul emerit Emeric Ienei (fost selecţioner al Naţionalei României şi fost principal al lui Steaua Bucureşti în perioada când clubul militar a câştigat Cupa Campionilor Europeni), Vasile Pop (fost fotbalist la CAO), Toro Tibor (preşedintele CNMT) şi Mate Tokes (preşedintele FC Partium şi organizator principal).

Fostul episcop reformat de Oradea, Laszlo Tokes, a ajuns subiect inclusiv pentru presa sportivă din România după ce, săptămâna trecută, s-a aflat că a trimis Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor o adresă cu antetul Parlamentului European, prin care a cerut rejucarea partidei pe care echipa FC Partium, a fiului său Mate Tokes, a terminat-o la egalitate cu Stânca Vadu Crişului, pe motiv că rezultatul ar fi fost viciat de arbitri.

Actul vicepreşedintelui Parlamentului European a fost considerat o ingerinţă grosolană a factorului politic în sport, fapt interzis de UEFA şi de FIFA.