Adunaţi vineri la ora 11.00 la sediul PSD Bihor din Parcul 1 Decembrie, pentru a participa la o conferinţă de presă la care fuseseră invitaţi de preşedintele Ioan Mang, jurnaliştii orădeni au părăsit locul fără a mai aştepta sosirea liderului social-democrat.

Motivul? Senatorul Ioan Mang a întârziat mai mult decât a anunţat că o va face. Iniţial, cu câteva minute înaintea începerii întâlnirii, preşedintele PSD Bihor a contactat-o telefonic pe secretara sa de la partid şi a comunicat că este prins în traficul aglomerat din cauza pregătirilor care se fac în centrul oraşului în vederea manifestărilor de închidere a Toamnei Orădene. "Domnul preşedinte a anunţat că întârzie câteva minute", le-a spus secretara reprezentanţilor presei.

La ora 11.30, însă, jurnaliştii au decis să părăsească sediul PSD Bihor, invocând faptul că întârzierea este deja prea mare şi că trebuie să asiste şi la alte evenimente programate la ora 12.00. În plus, reprezentanţii presei şi-au amintit că lipsa de punctualitate este un obicei mai vechi al liderilor PSD, care obişnuiesc să întârzie la conferinţele de presă şi în alte împrejurări, indiferent de anotimp sau de manifestările care mai au loc concomitent în oraş.

Văzând că ziariştii pleacă, secretara preşedintelui PSD a încercat să-i reţină, afirmând că "domnul senator a ajuns, e jos", iar aceştia au coborât să verifice şi au constatat că Ioan Mang, de fapt, nu ajunsese la sediul partidului nici atunci.

Reprezentanţii presei scrise, ai televiziunilor şi ai posturilor de radio au plecat în bloc de la sediul PSD spre Teatrul de Stat, de unde - la ora 12.00 - este programat să înceapă un control al inspectorilor sanitar-veterinari în legătură cu comerţul ambulant practicat în zona manifestărilor Toamnei Orădene.

UPDATE: Ca o dovadă suplimentară a neseriozităţii celor ajunşi în fruntea nu doar a partidelor, ci şi a instituţiilor descentralizate, controlul anunţat de conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare asupra comercianţilor ambulanţi nu s-a desfăşurat nici el la ora şi locul stabilite. După ce jurnaliştii orădeni au ajuns în faţa Teatrului la ora 12.00, directorul DSV Bihor, Mircea Gelu Budău, a emis un comunicat de presă prin care a anunţat că motivul constă într-o greşeală a secretarei instituţiei, care ar fi transmis invitaţia comunicând ziua de vineri când, de fapt, acţiunea de control va avea loc sâmbătă.

"Cu scuzele de rigoare, revenim la invitaţia adresată pentru participarea la acţiunile de control ce se vor desfăşura cu ocazia Zilelor Oraşului Oradea, dintr-o eroare de redactare s-a trecut data de 08 octombrie. Ca atare, acţiunile de control se vor desfăşura în data de 09 octombrie, începând cu orele 12.00", se arată în comunicatul şefului Direcţiei Sanitar-Veterinare, Mircea Gelu Budău.