Plimbarea la mare a trei PSD-iste din Bihor cu maşina statului l-a costat funcţia pe şeful Direcţiei Silvice Bihor, Adrian Florescu, acesta înaintându-şi demisia în cursul zilei de miercuri, chiar la sediul Romsilva din Capitală.

"Nu mă ţin cu dinţii de scaun"

"Am avut o discuţie cu domnul director general al Romsilva, Dragoş Ciprian Pahonţu, căruia îi mulţumesc că mi-a acordat o audienţă, şi am vrut să demonstrez că am onoare şi demnitate, că nu mă ţin cu dinţii de scaun", a declarat BIHOREANULUI directorul demisionar.

Florescu a precizat că, urmare a demisiei, va reveni pe postul pe care l-a avut anterior celui de director, şi anume de inginer la sediul din Oradea al Direcţiei Silvice Bihor.

Demisia lui Florescu survine la o săptămână după ce acesta a fost pus în situaţia de a explica motivele pentru care în data de 23 august a acceptat ca o maşină a Direcţiei Silvice Bihor, marca Skoda Superb, să transporte la Mamaia, unde avea loc Şcoala de Vară a Organizaţiei de Femei Social-Democrate, trei colege de partid influente: consilierul judeţean Stela Babău, fosta candidată la Primărie Adelina Coste şi soţia preşedintelui PSD Bihor, Erica Mang.

Demisie... în urma unei verificări interne

Printr-un comunicat dat publiciităţii miercuri de RNP Romsilva, Dragoș Ciprian Pahonțu, directorul general al regiei naţionale precizezaă că a acceptat demisia înaintată de Florescu "după ce, în urma unei verificări interne, s-a constatat că acesta a folosit autoturismul instituției pentru deplasarea în altă localitate a trei membri ai unui partid politic, încălcând regulamentele interne ale Romsilva".

"Ne exprimăm regretul pentru acest incident izolat și asigurăm că Romsilva respectă cu strictețe echidistanța față de spectrul politic, nu este și nu va fi implicată în niciun fel în competiția electorală, iar resursele regiei nu vor fi folosite în beneficiul niciunui partid politic", arată comunicatul.

”Am transmis foarte clar tuturor colegilor mei că Regia Națională a Pădurilor nu se implică în nicio activitate politică sau a partidelor politice. Fiecare angajat al Romsilva are dreptul la o opțiune politică pe care și-o poate exprima liber, dar în afara programului de lucru și fără a implica resursele instituției. Singura politică a Regiei este administrarea și exploatarea durabilă a fondului forestier național”, a declarat Dragoș Ciprian Pahonțu. 

Citiţi detaliile acestei poveşti în articolul Taxi pentru tovarăşe: Trei şefe din PSD Bihor au mers la mare cu maşina Direcţiei Silvice