Celebra zicere că înfrângerea este orfană, în timp ce victoria are mereu mai mulţi părinţi îşi dovedeşte valabilitatea şi în cazul anunţatelor curse regulate pe care compania românească low cost Blue Air le va asigura între Oradea şi Constanţa începând din luna aprilie a anului viitor.

Primăria? Ba nu, CJ-ul!

La o zi după ce municipalitatea a anunţat că aceste curse vor avea loc în urma înţelegerii dintre companie şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi în Regiune, meritul înfiinţării lor este arogat, indirect, şi de noii şefi ai Consiliului Judeţean Bihor, prin directorul Aeroportului orădean, Gheorghe Pasc. Sub semnătura acestuia, marţi a fost dat publicităţii un comunicat extrem de lapidar, în trei fraze, conform cărora situaţia ar fi cu totul alta decât cea prezentată luni de municipalitate.

Astfel, comunicatul arată că "în urma unor negocieri iniţiate de Consiliul Judeţean cu societatea Blue Air, aceasta din urmă a decis ca Oradea să fie inclusă în lista oraşelor de unde compania va efectua zboruri regulate spre Constanţa, rută propusă cu câteva luni în urmă de actuala conducere a CJ", fără însă a lămuri cu câte "luni în urmă", în condiţiile în care actuala conducere a judeţului se află abia în a treia lună de mandat, iar actualul preşedinte Pasztor Sandor a declarat BIHOREANULUI că a discutat doar cu Tarom posibilitatea unor curse între Oradea şi Constanţa, numai pe perioada verii.

Comunicatul mai arată că "în scurt timp vor fi demarate negocierile referitoare la frecvenţa, orarul precum şi a altor detalii tehnice (sic!) privind introducerea cursei Oradea - Constanţa, data propusă de compania aeronautică fiind 27 aprilie 2017, cu frecvenţă săptămânală". Ultima frază a comunicatului spune că "la încheierea negocierilor Consiliul Judeţean, prin Aeroportul Oradea, îi va informa pe bihoreni cu privire la detaliile zborului Oradea - Constanţa şi retur".

BIHOREANUL a încercat să-l contacteze pe directorul Aeroportului pentru a furniza explicaţii suplimentare, însă acesta nu a răspuns apelurilor telefonice şi sms-urilor.

De anul trecut

Luni, Primăria Oradea anunţa cursele spre Constanţa şi retur explicând că discuţiile care au determinat înfiinţarea lor au început încă de anul trecut.

"Pregătirea acestui proiect a început cu un an în urmă, când, alături de Asociaţia Litoral Delta-Dunării, am iniţiat discuţii concrete, pentru deschiderea de noi zboruri interne care să susţină dezvoltarea turistică, cu Tarom şi Blue Air", spunea preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi în Regiune, Mihai Jurca.

Acesta mai preciza că "noua conexiune este extrem de importantă pentru dezvoltarea turismului, existând un potenţial de trafic în ambele direcţii, atât în perioada sezonului estival cât şi în perioada de extrasezon".

De asemenea, Jurca mulţumea şi companiei Blue Air "pentru profesionalismul şi deschiderea de care au dat dovadă", anunţând, practic, că la Oradea aceasta va asigura şi o cursă spre Italia: "Suntem convinşi că vom putea colabora şi pentru dezvoltarea unui flux turistic pe zborul de Oradea-Torino pe care-l vor opera în curând de pe Aeroportul din Oradea".

Pe de altă parte, Blue Air a anunţat pe propriul site, tot luni, că ruta Oradea-Constanţa face parte din politica generală a companiei de a înfiinţa curse care să lege litoralul românesc şi de alte oraşe din ţară, precum Cluj şi Timişoara.