Echipa CSM CSU Oradea, vicecampioana României la baschet şi în acest an, a anunţat prima despărţire de un jucător din lotul avut la dispoziţie în sezonul recent încheiat. Clubul condus de Şerban Sere a transmis luni, printr-o postare pe pagina de Facebook a echipei, că se desparte de Cătălin Baciu.

„Îi mulțumim lui Cătălin Baciu pentru contribuția avută de-a lungul celor cinci sezoane de colaborare, perioadă în care roș-albaștrii au luptat, împreună cu Bobo, pentru obiectivele stabilite atât pe plan intern, cât și în cupele europene. Totodată îi urăm mult succes în continuarea activității profesionale, precum și în plan personal”, se arată în postarea clubului bihorean.

Astfel, după cinci sezoane petrecute la Oradea, pivotul originar din Cluj va evolua în următorul sezon la CSM Constanța, care a și anunțat transferul acestuia.

În vârstă de 35 de ani, Cătălin Baciu a fost cel mai bun recuperator defensiv al orădenilor în ultimul sezon, cu o medie de 6,2 recuperări pe meci, el reușind și 9,5 puncte pe meci în cele 39 de partide disputate în Liga Națională.

Cătălin Baciu a mai evoluat la SCM Timișoara, U Mobitelco Cluj și Steaua București.

Pe de altă parte, conducerea formației de baschet masculin CSM CSU Oradea a anunțat pentru această vară schimbări importante atât în lot, cât și la nivel de staff tehnic.

Astfel, într-un interviu acordat pentru Radio Timișoara, președintele Șerban Sere a precizat că își dorește ca organizația să facă pasul la nivelul următor.

Potrivit acestuia, schimbările vor viza atât lotul de jucători cât și configurația staffului tehnic, unde „un minus important în sezonul recent încheiat a fost existența unui singur antrenor secund”, după cum menționează sursa citată.

Șerban Sere a menționat că cinci jucători vor pleca și vor fi aduși în locul lor alți cinci sau șase.

Din echipa de bază vor continua Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis și Kris Richard.