Festivitatea de investire a avut loc vineri dimineaţă, în prezenţa chestorului principal de poliţie Ioan - Nicolae Căbulea, adjunct al şefului Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a chestorului Liviu Popa, directorul Direcţiei Generale Anticorupţie.

La ceremonie au mai fost prezenţi managerii poliţiilor municipale, orăşeneşti, şefii de servicii şi birouri din cadrul Poliţiei Bihor, managerii instituţiilor judeţene subordonate MAI şi prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea.

"Vă asigur că şi mai departe poliţiştii bihoreni îşi vor face la fel de riguros datoria. Sper să putem continua proiectele deja demarate şi să ne ridicăm la nivelul performanţelor de până acum", a subliniat Adrian Bucur în scurtul său discurs după investire.

Noul şef al poliţiei bihorene a primit investirea în urmă promovării examenului susţinut pe 31 martie şi după cinci luni de interimat, ofiţerul preluând funcţia după numirea fostului şef al instituţiei, Liviu Popa, la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie.

Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Oradea, comisarul şef Adrian Bucur a fost încadrat direct în Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor în 1992, ca subofiţer, iar doi ani mai târziu a intrat în corpul ofiţerilor. Din 2004, Bucur a preluat conducerea Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Oradea, iar din 2005 a fost numit adjunct al şefului Poliţiei municipiului Oradea.