După ce s-au duelat cu dinamoviştii la Bucureşti, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea vor înfrunta în această săptămână şi celălalt nume grandios din sportul românesc, Steaua Bucureşti.

Jocul CSM CSU Oradea - CSA Steaua Bucureşti va avea loc sâmbătă, de la ora 17, în Oradea Arena și va conta pentru etapa a 14-a din sezonul regulat al Ligii Naționale. Meciul va fi transmis în direct pe DigiSport și Prima Sport, dar şi pe canalul de YouTube FRB TV.

Deşi va avea în faţă „unul dintre cele mai mari nume din sportul românesc, incluzând o bogată tradiție în jocul de baschet”, după cum precizează şi site-ul clubului bihorean, formaţia pregătită de Cristian Achim porneşte cu prima şansă în acest joc, jucătorii trupei orădene venind după o serie activă de nouă victorii și un raport de 5-0 în partidele de pe teren propriu în campionatul României.

De asemenea, CSM CSU se situează pe primul loc în Conferinţa B a Ligii Naţionale, cu 10 victorii şi o singură înfrângere. De partea cealaltă, CSA Steaua București vine la Oradea de pe locul 7, cu un bilanț de 5 victorii și 6 înfrângeri. 

Ambele combatante se prezintă la acest joc, după ce s-au impus în prima rundă din noul an: CSM CSU pe terenul dinamoviştilor, cu scorul de 88-74, iar steliştii acasă, cu 82-59, în faţa concitadinei Laguna Bucureşti.

„Steaua are o rotație ce cuprinde șase jucători străini, alături de autohtonii Luca Vasile, Robin Mandisodza și Titus Nicoară. Fără îndoială, formația din capitală mizează pe capacitatea lui Zarko Djuric și James Farr de a marca de la mare distanță. Aceștia evoluează la pozițiile 4-5, ceea ce implică o ajustare de natură tactică din partea defensivei adverse pentru a contracara cât mai eficient posibil aceste arme. Bucureștenii mizează pe creativitatea lui Strahinja Jovanovic și Karlo Vragovic, primul fiind redutabil și în relația unu la unu, iar cel din urmă dispune de o aruncare de la distanță de temut. În fine, experiența și IQ-ul baschetbalistic al lui Titus Nicoară sunt elemente pe care CSM CSU Oradea trebuie să le ia în considerare în pregătirea jocului”, se mai precizează pe site-ul oficial al clubului orădean, în prefaţa disputei cu steliştii.

Chiar dacă Steaua are o istorie bogată în spate, CSM CSU Oradea are avantajul ultimelor dueluri cu militarii. Concret, cele mai recente șase întâlniri au fost câștigate de orădeni. De altfel, raportul general al confruntărilor directe este favorabil bihorenilor cu 25-17. La Oradea, CSM CSU s-a impus în 13 dintre cele 19 partide pe care le-a avut cu Steaua.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!