La primul an de la promovare, formaţia bihoreană de fotbal CSC Sânmartin a încheiat pe locul al VI-lea în Liga a III-a.

"La o primă evaluare, dacă ţinem seama că am fost o nou-promovată, putem spune că suntem mulţumiţi cu această poziţie ocupată, însă, cred că dacă sezonul s-ar fi desfăşurat până la capăt, am fi terminat mai sus în clasament. În tur a fost un fel de acomodare cu noul nivel şi consider că în retur am fi avut rezultate mai bune", a precizat, pentru BIHOREANUL, Alexa Krenek, preşedintele clubului.

Reamintim că sezonul 2019-2020 al eşalonului al treilea din fotbalul românesc a fost îngheţat după 16 etape. Practic, s-a desfăşurat tot turul şi o etapă din retur. Atunci a fost declarată starea de urgenţă, iar ulterior, în prima săptămână a acestei luni, Federaţia Română de Fotbal a luat decizia să încheţe sezonul la Liga a III-a, iar CSC Sânmartin a încheiat ediţia pe locul 6 în Seria a V-a.

După anunţarea deciziei de către federaţie, jucătorii de la formaţia din Sânmartin şi-au încheiat şi pregătirea individuală de acasă şi au intrat în vacanţă. De altfel, ei sunt încă în şomaj tehnic.

"Suntem de acord că Federaţia a luat până la urmă cea mai bună decizie, de a opri competiţia, având în vederea situaţia cu care ne confruntăm la nivel de societate. Acum aşteptăm totuşi un anunţ din partea conducerii Federaţiei să vedem când va începe noul sezon. În funcţie de acesta, vom stabili şi noi programul de pregătire. Oricum, vom avea o serie de 18 echipe, ceea ce ar trebui să ducă la startul competiţiei undeva la începutul lunii august", a mai precizat preşedintele CSC Sânmartin.

De altfel, echipa s-a pregătit deja pentru noul sezon. Deşi regulamentul solicită cel puţin două grupe de copii la cluburile de liga a III-a, clubul bihorean are deja cinci grupe, începând de la cei născuţi în anul 2010, până la cei mai mari. De asemenea, din noua ediţie de campionat, CSC Sânmartin se va întoarce acasă, după ce în sezonul trecut şi-a disputat meciurile de pe teren propriu la Sântion.

"De acum vom juca pe terenul nostru, de la Sânmartin, care beneficiază de un gazon impecabil, cu toate dotările. O să avem în primă fază vestiare modulare, iar tribuna din schelet metalic este aproape gata şi trebuie adusă de firma constructoare. O să avem în pimă fază 500 de locuri pe scaune", a mai spus Alexa Krenek.

Președintele a confirmat că pentru viitoarea ediţie de campionat va miza pe acelaşi staff tehnic, cu Cosmin Bodea antrenor principal, şi în mare parte pe acelaşi lot de jucători, "cu doi – trei  copii foarte talentaţi în plus, printre care şi Emanuel Filip, pe care, de altfel, l-am şi luat din cantonamentul din iarnă din Ungaria, şi care este fratele lui Steliano Filip, fostul jucător al celor de la Dinamo".

Alexa Krenek a reiterat ideea că la Sânmartin se doreşte performanţă, că autorităţile locale sunt alături de echipă, astfel că pentru sezonul viitor se doreşte o clasare mai bună decât în acest an.