Printr-un lapidar comunicat de presă, de doar trei fraze, Consiliul Judeţean Bihor a anunţat miercuri seară că "astăzi, 21 august 2019, a avut loc recepţia finală a DJ 792A Leş-Tinca-Beliu", până la limita cu judeţul Arad, pe o lungime de 42,7 kilometri, după lucrări de reabilitare şi modernizare făcute de firma austriacă Strabag, care a oferit o garanţie de 36 luni.

Potrivit comunicatului CJ, "investiţia a fost de aproximativ 81,2 milioane lei, ea fiind realizată iniţial din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean, iar ulterior cu finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi fonduri europene".

Aceeaşi valoare a lucrărilor a fost comunicată şi de vicepreşedintele CJ Ioan Mang pe pagina sa de Facebook, cu toate că în cursul anului trecut, prin Hotărârea 123/17 iulie 2018, CJ Bihor a actualizat valoarea acestui proiect la o sumă mai mare, şi anume 90,104 milioane lei.

Mai mult, lucrările începute în anul 2010, în mandatul fostului preşedinte Radu Ţîrle, trebuiau încheiate în a doua parte a anului 2016, puţin după încheierea mandatului lui Cornel Popa, dar au fost finalizate cu o întârziere de trei ani.

Deşi căutaţi de BIHOREANUL, nici reprezentanţi ai Biroului de Presă al CJ Bihor şi nici vicepreşedintele Ioan Mang nu au răspuns la apelurile telefonice pentru a explica diferenţele de sume şi întârzierea cu care a avut loc recepţia.