Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita au dispus trimiterea în judecată a doi tineri din Tileagd, de 20 respectiv 29 de ani, pentru conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice, cei doi fiind acuzaţi că au condus pe rând un autoturism pe contrasens pe un drum judeţean, în stare de ebrietate şi fără să aibă permis de conducere, a anunţat, miercuri, prim-procurorul Dorel Moţiu.

Fapta s-a petrecut în primăvara acestui an, pe 23 mai, în jurul orei 3.30 dimineaţa. Tânărul de 20 de ani a fost surprins de un echipaj al Poliţiei Rutiere la volanul autoturismului Dacia 1310 pe Drumul Judeţean 191/B din localitatea Sacalasău spre comuna Derna. Poliţiştii au constatat că autoturismul circula pe contrasens, motiv pentru care au făcut semn şoferului să oprească folosind semnale luminoase şi acustice.

"Şoferul nu s-a oprit, iar poliţiştii au pornit în urmărirea lui, observând că încetineşte şi schimbă locul cu persoana care se afla pe locul din dreapta faţă. Oprind într-un final autoturismul, s-a constatat că la volan se afla inculpatul de 29 de ani. Procedându-se la verificări, s-a constatat că nici unul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi nici nu au urmat vreun curs de legislaţie rutieră", a explicat prim-procurorul Dorel Moţiu.

Întrucât ambii pasageri ai maşinii emanau miros de alcool, aceştia au fost conduşi la spital pentru recoltare de probe biologice, constatându-se că tânărul de 20 de ani avea o alcoolemie de 1,05 grame la mie, iar cel de 29 de ani de 1,30 grame la mie.

Dosarul celor doi a fost înaintat Judecătoriei Marghita. Dacă vor fi condamnaţi, ei riscă pedepse cu închisoare între 1 şi 5 ani.