Baschetbalistele de la CSU CSM Oradea au pierdut jocul pe care l-au susţinut miercuri pe teren propriu, în compania celor de la Rapid Bucureşti, în Grupa valorică B din cadrul Ligii Naţionale.

Jocul, care s-a desfăşurat la Arena Antonio Alexe, s-a încheiat cu scorul de 73-70 în favoarea bucureştencelor.

După cum o arată şi scorul, partida a fost echilibrată, cu dese răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj. Orădencele au început ceva mai bine şi şi-au adjudecat primul sfert cu scorul de 20-17, însă Rapid a recuperat şi a intrat în avantaj la vestiare, scorul la jumătatea confruntării fiind 34-32 pentru oaspete.

Situaţia s-a repetat şi în jumătatea a doua a disputei, când CSU CSM a revenit la conducere şi a câştigat sfertul III, ceea ce a făcut ca în ultima pauză să se intre cu scorul de 53-51 în favoarea orădencelor.

Foarte echilibrate, ultimele zece minute ale jocului au adus din nou mai multe răsturnări de situaţie pe tabelă, dar şi de trei ori scor egal. Totuşi, pe final, bucureştencele au reuşit să se desprindă la trei puncte. CSU CSM a replicat însă imediat, prin Gavra, şi a avut posibilitatea să treacă la conducere, dar Mititelu a ratat pe final de atac. De cealaltă parte, Burlakova a transformat două libere şi a adus din nou Rapidul la trei puncte în avantaj. Chiar în ultima secundă, formaţia bihoreană a avut ocazia să egaleze, dar aruncarea de trei puncte a Ruxandrei Chiş a fost imprecisă şi jocul s-a încheiat cu victoria la trei puncte a giuleştencelor, scor 73-70.

De la CSU CSM Oradea, principala marcatoare în acest joc a fost Nicoleta Mititelu, care a înscris 20 puncte. Au urmat-o: Ioana Gavra cu 18 puncte şi Anisia Croitoru, cu 12 puncte.

De partea cealaltă, de la Rapid, Roxana Bejan a fost cea mai eficace, cu 22 puncte realizate.

După acest meci, formaţia bihoreană de baschet feminin are un bilanţ general de 2 victorii şi 2 înfrângeri şi urmează să evolueze în deplasare, la Târgu Secuiesc, în faţa formaţiei locale, o echipă în faţa căreia a pierdut în Cupa României.