Nu mai puţin de doi ani le-au trebuit inspectorilor de integritate să constate că un consilier local din comuna Biharia, ales în 2012 pe lista PPDD s-a aflat în flagrantă incompatibilitate.

ANI a dat publicităţii vineri, cu doar o săptămână înaintea încheierii mandatului actulilor aleşi locali, un comunicat prin care anunţă că fostul consilier local Radu Maliţa, din Biharia, a fost găsit în incompatibilitate, deoarece "în perioada exercitãrii mandatului de consilier local, SC Human Job Security SRL (societate comercialã la care acesta deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator), a încheiat cu Primăria Comunei Biharia douã contracte de prestãri servicii de pază şi un act adiţional, încălcând, astfel, prevederile art. 90, alin. (1) din Legea 161/2003".

BIHOREANUL a prezentat cazul consilierului ex-PPDD-ist Radu Maliţa încă în primăvara anului 2014, după ce un reprezentant al PPMT a sesizat ANI cu privire la faptul că acesta a încheiat cu Primăria un contract pentru paza comunei, cel mai probabil ca răsplată pentru faptul că vota toate propunerile primăriţei UDMR Nagy Gizella.

"Human Job Security a fost aleasă de o comisie de achiziţie, printr-o selecţie de oferte, şi a avut cel mai mic preţ. Nici nu am ştiut că este a domnului consilier Maliţa, pentru că şi oferta de preţ, şi contractul au fost semnate de un consilier juridic al firmei, o cucoană tânără, Toma Maria. Nici nu-mi vine să cred că el este administratorul. E nebun la cap!", răspundea la vremea respectivă primăriţa, cu referire la consilierul Radu Maliţa.

Contactat atunci de BIHOREANUL, Radu Maliţa a negat că era proprietarul firmei şi afirma că s-a şi angajat la o altă firmă de securitate şi pază decât cea plătită de Primărie şi care, în final, s-a dovedit a fi a lui.

Citiţi pe această temă şi articolul "El votează, el încasează: Primăria Biharia, păzită de firma unui consilier local"