Începând de joi, 12 decembrie, deputatul Ioan Hulea, care era şi preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a PPDD, nu mai reprezintă această grupare, ci UNPR, formaţiune în care a anunţat, chiar de la tribuna Parlamentului, că se înscrie.

În mediul politic local se vehicula încă de acum două luni informaţia că singurul parlamentar PPDD-ist din Bihor, ajuns în forul legislativ prin redistribuirea la nivel naţional a voturilor exprimate în decembrie 2012, se pregăteşte să sară în barca puterii, negociindu-şi transferul cu PSD, dar în cele din urmă Hulea a ales să intre în UNPR, formaţiune aflată la remorca social-democraţilor şi condusă de vicepremierul Gabriel Oprea, naşul de cununie al premierului Victor Ponta.

"Azi am anunţat că renunţ la calitatea de membru al PPDD şi că mă voi alătura grupului UNPR", a declarat Ioan Hulea pentru BIHOREANUL.

Întrebat ce motive l-au determinat să renunţe, brusc, la "doctrina", "ideologia" şi "programul" PPDD, Hulea a afirmat că este afectat, de fapt, că liderii acestei formaţiuni nu l-au sprijinit în disputa cu primarul din comuna Popeşti, Dorin Curtean, care îl acuzase de maniera dictatorială şi nestatutară în care conducea PPDD Bihor: "Unul dintre cele mai importante motive este că partidul nu m-a sprijinit deloc când primarul de la Popeşti a făcut scandal. Un comunicat de presă n-au dat cei de la Bucureşti! Mi-au ştirbit autoritatea".

Hulea a afirmat că "mai sunt şi alte motive" ale transferului său de la PPDD la UNPR, despre care apromis însă că va vorbi "într-o conferinţă de presă" pe care vrea s-o susţină săptămâna viitoare.

Scandalul în PPDD Bihor a izbucnit în primele zile din noiembrie, când popeştenii membri ai partidului au descins la sediul organizaţiei, ca să-şi înregistreze demisiile, nemulţumiţi că doi dintre ei au fost daţi afară de conducerea proiectului, fără ca măcar să fie întrebaţi.

Pornind de la această situaţie, pe 5 noiembrie, sediul PPDD din Oradea a fost scena unui scandal cu strigăte, îmbrânceli şi acuze aduse fostului preşedinte Ioan Lascău, actualului preşedinte desemnat de la Bucureşti, deputatul Ioan Hulea, prim-vicepreşedintelui Vasile Petruţ şi secretarului general Alexandru Tirla.

Citiţi detalii despre scandal în articolele

La PPDD, ca la OTV: strigăte, îmbrânceli şi acuze că şefii partidului au adunat bani la negru (FOTO / VIDEO)

Acuzaţi de învârteli cu banii partidului şi excluderi nestatutare, şefii PPDD BIhor se apără cu minciuni

Bihorenii din Popeşti vor ca partidul "lu' domnu' Dan" să dispară: Aţi minţit poporul cu televizorul! (FOTO / VIDEO)