Doctoriţa Carmen Pantiş, membră PNL Bihor, a depus jurământul de consilier judeţean în şedinţa de joi a "parlamentului" bihorean, ceea ce înseamnă că echipa aleşilor liberali revine la numărul de mandate câştigat în alegerile locale din vara anului 2016.

Pantiş a preluat, practic, mandatul vacantat în martie 2018 prin demisia colegului său de partid, Dacian Foncea, care a ales atunci să exercite funcţia de manager al Spitalului Municipal din Oradea, poziţie din care a şi fost revocat pe 13 noiembrie, la propunerea primarului Ilie Bolojan.

Din primăvara anului trecut, echipa PNL din CJ a funcţionat cu doar 16 consilieri, deşi la alegeri obţinuse 17 mandate, iar asta pentru că în ultimul an şi jumătate reprezentanţii coaliţiei PSD-UDMR-ALDE s-au opus în fiecare şedinţă validării lui Carmen Pantiş.

De altfel, aceasta le-a intentat un proces pe care l-a şi câştigat luna trecută la Tribunalul Bihor, astfel că în urmă cu două săptămâni mandatul i-a fost validat, neputând însă depune jurământul pentru că reuniunile CJ desfăşurate de atunci au avut caracter extraordinar, nu ordinar, obişnuit.

Prin integrarea doctoriţei Pantiş în rândul consilierilor judeţeni, plenul CJ revine, totodată, la formula integrală, de 35 de aleşi, stabilită prin lege şi rezultată şi în urma alegerilor locale din 2016.

Anul trecut, şi consilierii judeţeni ai PNL s-au împotrivit validării mandatului de consilier judeţean al PSD-istului Alexandru Szatmari, după ce colegul său ales iniţial pe lista acestui partid, Ioan Gheorghe Ţara, fusese promovat în conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară.