Sala de jocuri de la LPS Bihorul a găzduit duminică la prânz meciul derby al Seriei G din cadrul Campionatului Naţional de volei pentru junioare, care a opus echipele LPS Bihorul Oradea şi LPS U Cluj, meci care a fost câştigat de orădence, după o dispută paliptantă.

Duelul se anunţa interesant încă din start, ţinând cont că a fost vorba de înfruntarea primelor două clasate, dar şi că orădencele aveau de luat o revanşă în faţa clujencelor. În campionatul trecut, LPS U Cluj a învins LPS Bihorul la turneul semifinal, cu scorul de 3-1, iar în urmă cu două sezoane câştigase ambele întâlniri, cu 3-0 şi 3-2.

De această dată, meciul a început în nota de dominare a gazdelor, care au ajuns să conducă cu 11-7, dar imediat oaspetele au revenit la două lungimi (14-12 şi 16-14), pentru ca finalul de set să le dea câştig de cauză orădencelor, cu scorul de 25-18.

Pe fondul unei relaxări premature a gazdelor, clujencele au dominat, apoi, autoritar, setul secund, pe care şi l-au adjudecat la 18.

Setul al treilea, însă, a adus şi revirimentul amfitrioanelor, care, cu ajutorul serviciilor excelente au făcut două serii de puncte (de la 1-1 la 7-1 şi de la 8-8 la 16-8). Acestea s-au dovedit a fi hotărâtoare în adjudecarea parţialului, scor 25-16.

În  fine, în setul IV, oaspetele au deschis mai bine (scor 1-4), dar lucrurile au intrat repede în făgaşul normal pentru gazde, care, cu un joc solid, elaborat dus uneori până la sacrificiu, au încheiat la 20 şi au pus capăt disputei, în 96 de minute, rezultat pe seturi, 3-1!

"A fost un meci foarte bun din partea ambelor echipe, cu un plus la serviciu şi dăruire în joc din partea fetelor mele. Vreau să le felicit pentru această evoluţie entuziasmantă, care ne dă speranţe că putem visa în continuare la turneul final. Suntem pe un drum bun, ne bucurăm că am ajuns lideri într-o grupă grea, dar trebuie să continuăm să muncim pentru că etapa viitoare avem un meci important la Baia Mare", a declarat, la final, antrenorul orădencelor, prof. Rodian Achimescu.

Pentru LPS Bihorul au evoluat în acest meci: Mihaela Torj (căpitanul echipei), Bianca Suciu, Alexandra Bikfalvi, Delia Telian, Atena Petrescu, Bianca Condure, Oana Matei (libero), Gabriela Tămăşdan, Cristina Hălmăgean, Bianca Toma, Talida Goia şi Miruna Moldovan.


Clasamentul Seriei G din CN de volei feminin junioare:

1. LPS Bihorul Oradea            12 puncte (9:1 setaveraj)

2. LPS U Cluj Napoca             9 puncte (7:3 setaveraj)

3. CSS Baia Mare                    9 puncte (6:3 setaveraj)

4. Weststar Arad                      3 puncte (0:9 setaveraj)

5. Viitorul Bors                         0 puncte (0:6 setaveraj)

6. CSS Sighet                          0 puncte (0:6 setaveraj)