BIHOREANUL a dezvăluit săptămâna trecută că Inspectoratul Şcolar Bihor a cerut Ministerului Educaţiei să închidă Şcoala Profesională Ovidiu Drimba din comuna Lugaşu de Jos, după ce un control condus de inspectorul general Virgil Blage a scos la iveală un car de nereguli, precum lipsa profesorilor specialişti, care sunt înlocuiţi la catedră de un şofer, lipsa dotărilor şi chiar a elevilor.

Până să ia Ministerul o decizie, sediul şcolii, aflat în satul Urvind, a fost închis de Direcţia de Sănătate Publică Bihor! Sesizaţi de IŞJ, specialiştii DSP şi-au recunoscut tacit vina de a nu fi controlat clădirea înainte de începerea şcolii şi au mers acum în inspecţie.

Pentru că a găsit o clădire insalubră şi condiţii mai mult decât sărăcăcioase, echipa DSP a dispus suspendarea cursurilor în imobil până la renovarea şi autorizarea acestuia. În plus, şi în cazul celorlalte grădiniţe şi şcoli din comună inspectorii au cerut Primăriei să se facă renovări, dar şi teste de aeromicrofloră, pentru că în multe clase au găsit igrasie pe pereţi. Bihorel crede că încă o măsură potrivită ar fi fost ca DSP să dispună ca primarul UDMR-ist Sorban Levente să-şi mute biroul în şcoala acum închisă.