Un tânăr în vârstă de 32 ani din Oradea a fost încarcerat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale. Pe numele lui, Tribunalul Bihor a emis un mandat de executare a pedepsei privative de libertate după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 20 de zile de închisoare în regim de detenţie pentru evaziune fiscală şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Andrei Ienciu fusese trimis în judecată în 2017 de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care l-au inculpat pentru complicitate la evaziune fiscală, după ce l-au prins că a "alimentat" cu facturi fictive două firme din Oradea, documentele fiind completate personal de el în numele unor societăţi comerciale administrate de fratele său.

Ienciu a fost condamnat iniţial de Tribunalul Bihor, la 2 ani de detenţie, la care s-a adăugat, însă, şi o pedeapsă încasată de la Judecătoria Oradea pentru şofat fără permis, în final tânărul urmând să execute o pedeapsă de 3 ani şi 20 de zile de detenţie.

Orădeanul a fost ridicat, miercuri, de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor şi depus la Penitenciarul Oradea pentru executarea pedepsei.